Facultatea de Zootehnie de la Universitate de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USAMV), a găduit astăzi, 14 martie, un concurs naţional pe probleme de nutriţie şi alimentaţie a animalelor de fermă. Concunrsul s-a adresat fermierilor, cercetătorilor ştiinţifici, studenţilor şi cadrelor didactice de pînă la 40 de ani care au plătit o taxă de înscriere de 150 de lei. Temele mari ale acestui concurs au fost: „Nutriţia minerală”, „Nutriţia vitaminică” şi „Aditivi furajeri”.  „S-au înscris 30 de participanţi, iar testul grilă a conţinut 30 de întrebări de nivel mediu spre maxim. Nu a fost foarte complicat pentru a face faţă şi cei de pe băncile facultăţii”, a declarat Radu Marţi, director general Biomin.

Premiul I în valoare de 1000 de euro a fost cîştigat de Eugenia Mircea de la Institutul Naţional de cercetare-dezvoltare pentru biologie şi nutriţie animală- Baloteşti, premiile al II-lea şi al III-lea în valoare de 600 de euro, respectiv 300 de euro au fost cîştigate de doi studenţi de la USAMV, Valentin Bucur și Aurel Anton. În plus, au mai fost acordate şi trei menţiuni în valoare de 100 de euro.

Concursul Naţional de Nutriţie Animală este organizat de instituţia ieşeană de învăţămînt agronomic, în colaborare cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, Societatea Romana de Zootehnie si „Biomin” România, sponsor al acestei manifestări profesionale.

„Această manifestare ştiinţifică a apărut ca idee a promovării Biomin Romînia, pe care am înscris-o într-un program numit Biomin New Generation în care promovăm atît produsele noastre cît şi tinerii specialişti din fermele de profil din ţară şi în special studenţii din facultăţile şi universităţile de zootehnie din ţară pentru a crea o emulaţie în rîndul lor privind viitorul în Zootehnie”,  a menţionat directorul general Biomin. Biomin este o companie naţională care produce aditivi furajeri naturali în industria animală.

Oana NETEA

Ștefan COISIN