Societatea Studenților Stomatologi Iași (SSSI), în colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară, organizează în perioada 7 – 10 decembrie 2017, a XIII-a ediție a Congresului Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți și Tineri Medici (STOMis), sub egida Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF).

„Sîntem bucuroși că reușim de la an la an să atragem interesul unui număr din ce în ce mai mare de participanți și de colegi din alte centre, precum și tineri medici dornici să disemineze rezultatele cercetărilor științifice din colectivele lor”, a declarat Florin Răzvan Curcă, președintele SSSI.

Temele propuse fac parte din registrul de actualități în medicina dentară contemporană, avînd aplicații practice în domeniul implantologiei, al sistemelor digitale, amprenta optică, al medicinei de urgență în cabinetul stomatologic și al celor mai noi tehnici chirurgicale, tehnici de sutură în chirurgie și intervenții de chirurgie parodontală și terapeutice, tehnica stamp, tehnici de preparare pentru fațete și utilizarea sistemelor rotative.

Scopul evenimentului este de a veni în ajutorul studenților facultăților de medicină dentară din Iași și din celelalte centre universitare din țară care doresc să își actualizeze cunoștințele medicale prin participarea la ateliere, sesiuni de comunicări științifice și conferințe ținute de lectori de renume din domeniu.

„Un interes crescut față de subiectele teoretice și practice care în mod constant sînt dezvăluite în fiecare an la acest congres, precum în egală măsură și programele sociale foarte bogate, vor marca și de această dată la Iași un eveniment de excepție, încununat cu premierea celor mai buni studenți și lucrările valoroase ale acestora”, a adăugat Florin Răzvan Curcă.

Anul trecut, Congresul STOMis a găzduit un număr de 500 de studenți și tineri medici din Iași, Cluj, București, Timișoara, dar și de peste granițe, Republica Moldova și India, numărul de participanți și de lucrări științifice depașind, în fiecare an, edițiile anterioare.

Sursă foto: news.umfiasi.ro