Peste 450 de studenți și medici rezidenți din Iași, Cluj, București, Timișoara, Constanța, Sibiu, Craiova, Târgu Mureș, dar și din Republica Moldova și India, participă în perioada 6 – 9 decembrie 2018 la a 14-a ediție a congresului anual STOMis, organizat de Societatea Studenților Stomatologi Iași (SSSI), în colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

„Conferințele vor fi susținute în sala Henri Coandă la Palatul Culturii, sesiunile științifice Preclinic, Clinic 1 și Clinic 2, unde vor prezența studenții, se vor ține în Sala Mozart în incinta Palas Mall, iar workshopurile în sălile Roma și Napoli la hotel Ramada”, a precizat Florin Răzvan Curcă, vice-președinte SSSI.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor fi puși în temă cu inovațiile din domeniul medicinii dentare, precum „Utilizarea laserelor în medicina dentară contemporană”, „Fațetele ceramice – Moft sau Necesitate?”, prezentate de studenți și de lectori. Cei interesați pot participa și la ateliere precum: Urgențe în cabinetul de medicină dentară (coordonator: asist. univ. dr. Florin Roșu) – workshop ce antrenează viitorii practicieni în manevre de resuscitare utile în viața de zi cu zi, cît și în cursul activității clinice; Amprentă optică și studiu de model ( coordonator: prof. Cristina Dascălu), hands-on destinat studenților din toți anii de studiu; Provocări în implantologia orală contemporană (coordonator: prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decan Facultatea de Medicină Dentară Iași), și altele.

La eveniment vor participa și dr. Francesco Maria Manconi de la Institutul de Laseri în Stomatologie din Geneva și dr. Magdalena Wilczak, președintele Young Dentists Worldwide.

La ediția de anul trecut au participat 420 de medici și studenți cu 50 de lucrări științifice împărțite în trei secțiuni.

Sursă foto: umfiasi.ro