Pana pe 19 aprilie a.c., studentii si masteranzii din domeniile Economie, Comunicare si Jurnalism, Arhitectura, Medicina si IT se pot inscrie pentru a participa la a IX-a editie a proiectului national “Studentul anului”. Castigatorul va primi trofeul “Studentul Anului” si un premiu in valoare de 2000 de euro, iar pentru locurile II si III se vor acorda premii de 500 de euro. Se vor oferi diplome pentru cei trei finalisti si premii personalizate de diverse companii. “Studentul Anului este un proiect venit de la studenti, pentru studenti care aduce in fata cei mai buni studenti din Romania. Scopul concursului este acela de a premia excelenta iesita din tipare. Pentru fiecare categorie exista o companie partenera care propune o tema de concurs si acorda premiile. Studentul Anului nu este cel care obtine numai note de 10, ci acela care activeaza in diverse arii. Aplicatiile sunt jurizate de catre un grup format din reprezentanti ai companiei partenere, reprezentanti ai mediului academic si ai presei de specialitate. Colaboram cu ong-uri din marile centre universitare, iar in etapa de promovare grupuri de cate doua persoane dintre organizatori s-au deplasat in: Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta, Targu-Mures”, a declarat Alexandra Maier, manager proiect Studentul Anului.

In domeniul Arhitecturii tema de concurs este “Pavilioane tematice pentru promovarea artei in educatia copiilor”, in cel economic “Eseu despre cauzele si manifestarile crizei economice actuale in Romania. Perioada de analiza: 2008-2010”, in IT “Aplicatie web care sa asigure gestiunea bibliotecii unei firme”, in Jurnalism  “Ancheta pe tema: De ce nu sunt universitatile romanesti printre primele 500 din lume”,  iar in domeniul medicina “Importanta  si relevanta programelor de profilaxie si screening in activitatea medicala”.

Studentii interesati trebuie sa se inscrie la adresa web www.studentulanului.ro completand formularul de aplicatie si rezolvarea problemei de concurs. Juriul va fi format din reprezentanti ai companiei partenere, precum fundatia Dinu Patriciu, Capital Parteners, Total Soft, Adevarul Forbes Romania si reteaua privata de sanatate Regina Maria. Gala de premiere va avea loc la jumatatea lunii mai a.c. in Bucuresti.

Anca Popa

Simona Costin