In editiile de astazi aflam despre semnarea contractului dintre Ministerul Educatiei si firma Omnilogic privind implementarea proiectului „Internet in Scoala ta”, despre faptul ca astazi romanii fac pomenirea Cuviosul Gheorghe de la Cernica si Caldarusani, astazi se va stabili un nou termen al dosarului privind furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Olanda.

Evenimentul Zilei (www.evz.ro)

Informatizarea scolilor din mediul rural este pe cale sa inceapa. Astazi se semneaza contractul dintre Ministerul Educatiei si firma Omnilogic privind implementarea proiectului „Internet in Scoala ta”. Proiectul va fi finantat din fonduri guvernamentale, dar si din fonduri europene nerambursabile. Realizarea proiectului va facilita accesul la Internet pentru 714.339 elevi si 56.203 profesori din mediul rural si mic urban, dar va duce si la cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la resursele educationale in inspectoratele scolare judetene.

Jurnalul National (www.jurnalul.ro)

La 3 decembrie, Biserica Ortodoxa face pomenirea unui sfant roman si anume Cuviosului Gheorghe de la Cernica si Caldarusani. S-a nascut in anul 1730, la Salistea Sibiului, intr-o familie de dreptcredinciosi ardeleni. Inca din tinerete, Cuviosul Gheorghe a simtit in suflet duhul vietuirii calugaresti. Protasie Ieromonahul marturisea ca, initial, Sf. Cuv. Gheorghe a intrat, la Bucuresti, in slujba mitropolitului grec Rosca. In 1750 a plecat impreuna cu parintele sau sufletesc la Constantinopol, apoi la Muntele Athos, unde a vietuit la manastirea Vatoped, iar in anul 1754 a fost hirotonit preot. Sfantul Cuvios Gheorghe este unul dintre cei mai de seama cuviosi romani, innoitor al monahismului romanesc, ce a carmuit cu tact si roade deosebite pentru cele doua mari obsti calugaresti muntene.

Adevarul (www.adevarul.ro)

Astazi se va stabili un nou termen al dosarului privind furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Olanda. Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis judecarea separata a lui Radu Dogaru si Eugen Darie asta dupa ce acestia si-au recunoscut fapta. Cu toate ca si Alexandru Bitu si-a recunoscut fapta in fata instantei, magistratii au decis ca acesta sa fie judecat in continuare in acest dosar. Pe 26 noiembrie, Judecatoria Sectorului 3 a decis ca Radu Dogaru si Eugen Darie sa stea cate sase ani si opt luni la inchisoare. In cazul celor doi instanta a mers pe o procedura simplificata dupa ce si-au recunoscut faptele. Sentinta nu este definitiva. Radu Dogaru a fost condamnat la sase ani si opt luni de inchisoare pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave. Din aceasta pedeapsa urmeaza sa fie scazuta perioada in care a fost in arest preventiv, respectiv 20 ianuarie 2013.

Oana Iovu