In editiile online de astazi aflam despre cum presedintele Traian Basescu il acuza pe Executiv ca a dosit bani pentru scopuri electorale sau despre cum Basescu a respins Memorandumul cu FMI sau despre procesul fostului premier Adrian Nastase inainte de sarbatorile de iarna.

Evenimentul Zilei (www.evz.ro)

„Evenimentul Zilei” scrie astazi despre modul in care sumele „bine dosite” de Executiv pot alimenta anul viitor actiuni pe placul electoratului, organizate de baronii locali. Mai mult, se vrea o pilda compensatoare a faptului ca romanii vor fi saraciti de multime de noi taxe. Totodata, presedintele Traian Basescu a atras recent atentia ca Executivul nu a prezentat fidel sumele pe care le va incasa la anul, si ca a „dosit” in buget bani pentru scopuri electorale.

Jurnalul National (www.jurnalul.ro)

Editia online a „Jurnalului National” ne spune despre cum presedintele, Traian Basescu a evitat in doua randuri suspendarea din functie iar, acum atenteaza si la stabilitatea financiara a Romaniei. Respingerea Memorandumului cu Fondul Monetar International, anuntata de „cucul de la sase jumate”, a avut un efect de cucuvea.” Moartea” programata a acordului cu FMI a determinat o rapida deteriorare a cursului de schimb si o scumpire a creditului extern. Mai mult, Basescu a lovit politic in Guvern si in Banca Nationala a Romaniei care au negociat textul scrisorii de intentie cu FMI ce urma o simpla procedura de avizare in bordul directorilor institutiei de la Washington.

Adevarul (www.adevarul.ro)

„Adevarul” scrie ca dosarul „Zambaccian”, in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, alaturi de sotia sa Dana, in prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, respectiv, folosirea de documente false la autoritatea vamala, a intrat pe ultima suta de metri. Luni, completul de cinci magistrati al Curtii Supreme a decis ca ultimul termen al procesului sa fie judecat pe 19 decembrie. Concret, la aceasta ultima intalnire, toti inculpatii se vor prezenta in fata magistratilor pentru a-si argumenta pentru ultima oara nevinovatia, iar avocatii acestora vor tine pledoariile finale.

Oana Pascaru