Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a hotărît în cadrul ședinței Biroului Executiv de joi, 7 decembrie 2017, ca perioada în care studenții pot achita taxele de cazare în cămin să fie prelungită pînă vinerea viitoare, 15 decembrie 2017, cînd vor fi virate și bursele pentru luna noiembrie. Anunțați inițial că banii vor fi virați pînă cel tîrziu 1 decembrie, studenții și-au exprimat nemulțumirea, mulți dintre ei fiind puși în imposibilitatea de a-și plăti taxa pentru luna decembrie.

În urma discuțiilor cu bursierii, reprezentanții studenților în cadrul Senatului Universității au intervenit pentru rezolvarea problemei. Conform spuselor acestora, pentru realizarea viramentului bancar a fost necesară semnarea, de către ministerul de resort, a actelor adiționale la contractul instituțional.

„Văzînd că bursele nu au fost virate, ne-am ridicat un semn de întrebare și am vrut să găsim o soluție. S-au dat telefoane la Minister, lucrurile s-au mișcat repede, conducerea a arătat că se poate și noi, reprezentanții studenților, am arătat că, într-adevăr, sîntem o voce pentru toți colegii noștri care și-au exprimat nemulțumirile. Am fost ajutați foarte mult, în special de către doamna Onofrei, și astfel am reușit să ne asigurăm că s-au semnat toate actele necesare pentru virarea bursei și că data scadentă pentru plata taxelor de cazare s-a decalat pînă vinerea viitoare, fără aplicarea penalităților. Le mulțumim studenților pentru înțelegere și răbdare și îi asigurăm că, pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare, cu toții vor primi bursele pentru luna noiembrie”, a declarat Costel Marian Dalban, reprezentantul studenților în Biroul Executiv al Consiliului de Administrație de la UAIC.

Data scadentă pentru achitarea taxei de cazare în căminele studențești ale UAIC era, inițial, 6 decembrie 2017.

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro