În perioada 20-28 aprilie, Casa de Cultură a Studenților din Iași (CCS) organizează cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni – FESTUDIS, eveniment care încurajează implicarea tinerilor în acțiunile organizate de asociațiile studențești.

În prima zi a manifestării se va organiza tradiționala Paradă Studenţească, ce va porni simultan, începînd cu ora 14:00, din Complexul studențesc „Tudor Vladimirescu” şi din Copou. Organizaţiile studenţeşti se vor întîlni în faţa Palatului Culturii, unde va avea loc proba de originalitate.

Parada va continua apoi cu deplasarea către CCS a tuturor oganizaţiilor, unde va avea loc deschiderea oficială, precum şi premierea Paradei. Pe 21 aprilie va avea loc „Tribute Nirvana”, iar în închiderea festivalului, pe 27 aprilie, va avea loc un concert susținut de VESCAN.

„Parada festivă, emblema festivalului, este momentul cel mai așteptat de către studenți, oferindu-le șansa de a-și exprima talentele și pasiunile. În fiecare an, gama de activități se diversifică, promovând artiștii locali și aducînd bucurie în sufletele miilor de studenți participanți. Sîntem determinați să ducem mai departe tradiția FESTUDIS și să servim ca punte între talentul tinerilor și public, consolidînd astfel legăturile comunitare și promovînd cultura într-un mediu universitar plin de viață”, a declarat Adrian Căliman, coordonator Clubul Fabrica de Voluntari al CCS.

FESTUDIS se organizează în fiecare an, începînd cu anul 2001. În 2023, au participat 21 de asociații și aproximativ 6.000 de voluntari. Anul acesta s-au înscris 22 de organizații studențești active de la toate universitățile din Iași.

Sursă foto: www.facebook.com/Festudis