Joi, 14 martie a.c., în cadrul festivalului studenţesc FEstudIS va avea loc spactacolul „Seară de dans şi muzică”. Aflat la prima ediţie, acesta se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, începînd cu ora 19:00. Intrarea la eveniment este liberă.

„Scopul festivalului FEstudIS este acela de a implica în activităţi culturale, sociale şi sportive toţi studenţii din Iaşi, acesta avînd, de altfel, şi sloganul «Singura sesiune asteptată». Personal, consider că secretul acestui eveniment este acela că implică toate asociaţiile studenţeşti şi de tineret din Iaşi în partea de coordonare şi implementare, aceastea simţind o oarecare apartenenţă faţă de acest festival”, a declarat Claudiu Căprioară, vicepreşedinte al Uniunii Studenţilor din România, zona EST, şi coordonator FEstudIS 2015.

În cadrul spectacolului vor performa 70 de dansatori și cîntăreți, membri ai trupelor de dans și de muzică ce activează în cadrul Casei de Cultură a Studenților Iași, precum și alți artiști ieșeni. Printre trupele care şi-au anunţa prezenţa se numără The Sky, Seoul Beat, Doina Carpaţilor, Quasar, Out of Control, HomeTown şi Clubul de Muzică.

„Ideea unui spectacol de dans şi muzică mi s-a părut una foarte bună, întrucît o astfel de seară te ajută să te relaxezi într-un mod mai deosebit. Avînd în vedere faptul că majoritatea studenţilor au început deja sesiunea de examene, acest spectacol îi va ajuta să îşi recapete bunăstarea şi doza de energie de care au nevoie. În ceea ce priveşte invitaţia de a ne alătura evenimentului, am acceptat fără să stăm pe gînduri. Noi sîntem deschişi la astfel de propuneri şi ne bucurăm atunci cînd avem ocazia să împărţim cu ceilalţi pasiunea noastră. Ne propunem să le transmitem tuturor celor din sală o stare de bine, energie şi să îi aducem în lumea din care facem parte, şi anume cea a dansului”, a declarat Trocea Miruna Georgiana, membră a trupei de dans HomeTown Dance.

FEstudIS este un eveniment studențesc cu tradiție în toate centrele universitare. Născut în anul 2001, din dorinţa studenţilor de a-şi exprima în diferite moduri spiritul competitiv şi pofta de distracţie, festivalul dedică luna mai tuturor studenţilor.