Marți, 13 mai a.c., la Casa de Cultură a Studenților s-a desfășurat concursul Miss & Mister FEstudIS 2015, organizat de Asociația Studenților Chimiști Ieșeni și Liga Studenților Electrotehnici din Iași. Miss & Mister FEstudIS a ajuns la cea de-a doua ediție, iar tema concursului din acest an a fost „Înconjurul lumii”. Juriul a fost format din referenții Casei de Cultură a Studenților, iar președintele juriului Don Machiavelli (realizator TV).

Pe scena Sălii Gaudeamus au participat nouă cupluri din diferite asociații studențești, care au prezentat cîte o țară, și anume Italia, România, Anglia, Turcia, Grecia, Rusia, India și Hawaii. Participanții au susținut patru probe, prin intermediul cărora au demonstrat juriului și spectatorilor capacitățile creative și prestația scenică.
Prima probă a fost constiuită dintr-un moment artistic, în care cuplurile și-au prezentat țara, iar spectatorii au încercat să o ghicească. Proba a doua a fost dedicată talentelor pe care le dețin participanții, astfel fiecare cuplu și-a realizat o temă pentru acasă. Despre a treia probă însă studenții nu fost anunțați, aceasta fiind proba surpriză. Ultima probă a fost un dans, pe care l-au învățat timp de trei săptămâni împreună cu Alex Ignat, dansator la Quasar Dance.

După fiecare probă trecută, pentru a oferi timp participanților pentru a se pregăti, organizatorii au introdus și promovat, astfel, mai mulți studenți în afara concursului. Aceștia au dansat, au interpetat piese populare la trompetă și acordeon. Atmosfera a fost întreținută de Codruța Filip, care a susținut un recital muzical constituit din melodii dansante. Înainte de a fi anunțate rezultatele, spectatorii au fost delectați cu mai multe cover-uri acompaniate la chitară și interpretate de un duet.

Înainte ca juriul să-și expună verdictul cu referire la prestația artistică a participanților, pe scenă au fost invitate toate cuplurile. După ce s-a anunțat cuplul care a fost desemnat cu titlul „Popularitate” și perechile care s-au plasat pe locul trei și doi, Don Machiavelli a numit cuplul cîștigător. Miss & Mister FEstudIS 2015 au devenit Chiricandra Mădălina și Feodorov Olimpius, membrii Asociației Studenților Chimiști din Iași (CHEMIS). „Am hotărît să participăm la acest concurs pentru că am participat împreună și în anul I la Balul Bobocilor. Ni s-a părut o experiență unică și dacă tot am avut ocazia, am vrut să repetăm această experiență. Am muncit mult, ne-am plîns pentru că a fost greu, acum însă ne pare rău că s-a terminat atît de repede, pentru că am colaborat foarte bine. Ne simțim extraordinar în postura de Miss & Mister FEestudIS 2015 și am vrea să mai participăm la astfel de evenimente”, au declarat cîștigătorii concursului.

La Miss & Mister FEstudIS au participat studenți care fac parte din asociații studențești, precum Asociația Studenților Informaticieni din Iași (ASII), Liga Studenților Electrotehniști din Iași (LSEHT), Asociația Studenților și Absolvenților Hidrotehniști din Iași (ASAH), Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), Liga Studenților de la Automatică și Calculatoare (LSAC), Asociația Studenților și Absolvenților ai Facultății de Construcții și Instalații din Iași (ASAFCI).

„Scopul acestui eveniment este de a promova asociațiile studențești, de a-i determina să colaboreze una cu alta, să coopereze și să creeze ceva frumos. Pentru a realiza probele cu succes, cuplurile au apelat la domenii artistice, precum dans, muzică, teatru și nu au uitat să introducă un pic de umor. Chiar dacă s-au produs unele modificări anul acesta în programul concursului, consider că acestea sunt mult mai eficiente. E greu să organizezi un astfel de eveniment, dar satisfacția e mare cînd înțelegi că ai realizat tot ce ai pus în plan”, a declarat Paula Moga, organizator Miss & Mister FEstudIS 2015.

Evenimentul reprezintă o ultimă probă din Festivalul de artă și creație studențească Gaudeamus 2015, iar cuplurile care fac parte din anumite asociații și care au participat la Miss&Mister Festudis, vor primi un anumiti punctaj pentru premierea în cadrul acestui festival.