Asociația Studenților la Drept (ASD) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează joi, 14 decembrie 2017, începînd cu ora 22.00, o petrecere caritabilă de Crăciun. Evenimentul va avea loc în Times, în Copou, iar organizatorii își doresc să strîngă cu ocazia aceasta bani pentru Vasile Boureanu din satul Crucea, comuna Lungani, Iaşi, un tată singur cu şapte copii, rămas văduv din vara acestui an. Bărbatul a renunțat la serviciu pentru a-și îngriji copilul de un an, dar și ceilalți șase copii mai mari, școlari.

„Petrecerea caritabilă de Crăciun a devenit o tradiție pentru ASD. În fiecare an încercăm cu greu să alegem un astfel de caz, avînd în vedere, din păcate, faptul că există un număr mare de astfel de situații. Un membru din organizarea petrecerii a luat legătura cu preotul Damaschin, cunoscut pentru acte de caritate. El ne-a prezentat mai multe cazuri, iar noi am ales”, a declarat Cătălina Gemănari, coordonatoarea evenimentului.

Biletul de intrare la petrecere va fi de 10 lei, iar organizatorii acceptă și alte forme de ajutor din partea participanților, precum haine, jucării sau alimente. Suma strînsă va fi donată în întregime familiei Boureanu.

Conform organizatorilor și avînd în vedere fondurile strînse anterior în cadrul evenimentelor caritabile similare, se estimează că va fi strînsă o sumă de 1.500 lei, comitetul de organizare așteptînd în jur de 150 de persoane la eveniment.

Este o tradiție ca cei de la Drept din UAIC să organizeze astfel de petreceri în ultima lună din an. Pe 17 decembrie 2016 a avut loc evenimentul caritabil prin care a fost ajutat Alin, un băiat de 14 ani diagnosticat cu o boală gravă – Giant Pemphigus Bullosa.

Sursă foto: Facebook ASD UAIC