Sâmbătă, 1 aprilie 2017, la Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași va avea loc o nouă ediție a concursului „Umor ꞌNꞌ Iași”, organizat de Asociația Culturală „Moldavia”, în parteneriat cu CCS. Concursul se va desfășura în sala Gaudeamus, începînd cu ora 19.00.

În competiție sînt înscrise trei alianțe, în care s-au reunit mai multe asociații studențești și organizații neguvernamentale. „Sînt mai multe categorii la care ei se întrec. Va fi un juriu care va juriza, plus un vot din partea publicului. Fiecare alianță are în jur de 30 de minute, deci va fi o oră jumătate de spectacol”, a declarat Adrian Căliman, organizatorul competiției.

Concursul are șapte categorii, printre care „Caricatură”, care constă în realizarea unui portret sau a unei lucrări de grafică satirică, pe tema „Criza la studenți”. Fiecare alianță dintre cele înscrise în concurs poate prezenta între cinci și zece caricaturi, care trebuie să fie expuse pe un format A4-A3. De asemenea, alianțele pot prezenta cîte cinci-zece fotografii umoristice. La această categorie, tema este „Stresiunea la studenți”, iar dimensiunea minimă acceptată de organizatori este de 18 pe 24 de centimetri, în timp ce dimensiunea maximă în care trebuie să se încadreze autorii fotografiilor umoristice este de 30 pe 40 de centimetri. Caricaturile și fotografiile umoristice vor fi expuse în Foaierul CCS.

Pantomimă umoristică, momente satirice și umoristice, dar și cîntecul umoristic, stand-up comedy, improvizație și dans comic sînt celelalte categorii din concurs. Fiecare alianță trebuie să participe la minimum patru categorii din cele șapte. Din juriu vor face parte trei persoane, printre care Adrian Căliman, coordonator concurs, și Daniel Moisii.

Jurații vor avea în vedere valoarea textieră, dar și pe cea a interpretării, impresia artistică și originalitatea, montarea scenică, precum și conținutul muzical și coregrafic. Pe de altă parte, juriul va descalifica momentele copiate din filme, teatru sau de la alte grupuri de umor. Nu doar jurații vor acorda premii, pentru că și publicul va fi implicat în acest concurs. Un premiu special va fi acordat în funcție de votul publicului, pentru cele mai bune momente artistice.

Scopul competiției „UmorꞌNꞌIași” este descoperirea, promovarea și susținerea tinerilor artiști pasionați de umor.

Sursa foto: YouTube