Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) a deschis o sesiune de înscrieri pentru stagii profesionale, dedicată studenților înmatriculați la studii de licență și master din anii terminali. Termenul limită de depunere a dosarelor este 16 februarie 2018.

Mobilitatea de stagiu este acordată pe o perioadă de una pînă la trei luni și se va desfășura între aprilie și decembrie 2018. În procesul de selecția a candidaților vor conta CV-ul, nivelul de limbă franceză, motivația candidatului, importanța la nivel regional a disciplinei de studiu.

„Principalul obiectiv al acestor stagii, din perspectiva AUF, este creșterea gradului de inserție profesională a studenților. Stagiile profesionale reprezintă astfel un mijloc de obținere și/sau dezvoltare a unor competențe practice, necesare, care completează cunoștințele dobîndite pe durata studiilor și măresc șansele de găsire a unui loc de muncă”, a declarat managerul de proiect, Elena Floroiu.

Programul de stagii profesionale oferite de AUF se desfășoară din anul 2012 și oferă studenților posibilitatea de a se adapta la mediul profesional corespunzător formării lor. Numărul stagiarilor a variat de la an la an. În 2017 au fost acordate 38 de burse.

Regulamentul privind mobilitatea stagiilor, cît și formularul de înscriere pot fi consultate aici.

Sursă foto: www.talkster.elara.ro