Bursele sociale, de merit, de studiu și de perfomanță pe lunile noiembrie și decembrie vor fi virate în conturile studenților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pînă de Crăciun, în urma hotărîrii de joi, 29 noiembrie 2018, a Biroului Executiv al Consiliului de Administrație. Astfel, banii aferenți lunii noiembrie vor fi virați miercuri, 5 decembrie, iar cei pentru ultima lună din an pînă vineri, 25 decembrie.

Hotărîrea a fost luată în urma demersurilor făcute către prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, la Ministerul Educației Naționale. „Pentru acordarea burselor s-a semnat un contract instituțional între Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași și Ministerul Educaţiei Naţionale, acest contract se reînnoiește o dată la două-trei luni, pentru a se vira banii în contul universității. Practic ceea ce a făcut universitatea a fost să aibă un dialog continuu cu ministerul de resort, în așa fel încît execuția bugetară să fie aprobată de minister și bursele să poată fi transferate în contul studenților. Demersurile s-au făcut din timp ca banii să intre mai devreme”, a declarat stud. Costel Marian Dalban, membru al Senatului UAIC din partea Facultății de Filosofie și Științe Social Politice.

Prima bursă pe anul universitar 2018 – 2019 a fost virată pe 21 noiembrie. Bursele studențești sînt cuprinse între 580 și 1000 de lei, astfel: 730 lei / lună – bursa de merit, 630 lei / luna – bursa de studiu integrală, 580 lei / lună – bursa de studiu parțială, 580 lei / lună – bursa socială și 1000 lei pe lună – bursă de performanță pentru studenții cu domiciliul în mediul rural și bursa de performanţă (ştiinţifică, sportivă sau cultural-artistică).

Sursă foto: fundatiacaleavictoriei.ro