Studenții ieșeni interesați să se înscrie la bursa de vară Fulbright mai pot face asta pînă marți, 15 ianuarie 2019. Bursa, oferită de Comisia Fulbright Româno-Americană în ca­drul programului „2019 Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe –Entrepreneurship and Economic Development / Youth, Education, and Closing the Skills Gap”, presupune un program academic de cinci săptămîni (iunie – august 2019), costurile fiind acoperite integral.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate pentru a aplica la acest program: să aibă cetățenie română, să cunoască limba engleză și să fie înscriși la studii de licență (mai puțin anii terminali). De asemenea, sînt luate în considerare și performanțele academice (note mari, premii, recomandări ale profesorilor).

Formularul de înscriere poate fi descărcat de aici. Acesta conține întrebări despre candidat, care trebuie com­pletate și semnate de către doi profesori, apoi trimis la adresa office@fulbright.ro.

„Programul include toate universitățile americane acreditate, iar ele variază de la an la an în funcție de domeniile de specializare ale finaliștilor Fulbright. Bursa acoperă cheltuielile de transport, taxele de școlarizare, asigurarea medicală, achizitionarea cărților sau alte materiale educaționale. Rolul acestei burse este de a ajuta studenții să dobîndească cunoștințe noi și să trăiască o nouă experiență, întîlnind, deasemenea, o altă cultură. Astfel, se încurajează și se promovează schimburi culturale, științifice și educaționale”, a declarat Loredana Bucuroaia, colaborator de programe la Comisia Fulbrigh.

Mai multe detalii despre condițiile de participare, cît și despre Programul Fulbright Student Award to the United States 2018-2019, pot fi găsite aici.

Comisia Româno-Americană Fulbright a fost înființată în 1993 ca un oficiu pentru Educație și Programe de Schimb Școlar, în urma unui acord între guvernul român și cel al Statelor Unite ale Americii. Comisia acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități din SUA, iar cetățentilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești.