Studenții interesați de mediu și reciclare se pot înscrie pînă la 18 mai 2018 în programul Every Can Counts, organizat în România de Asociația Alucro, avînd posibilitatea să cîștige o bursă de 1.400 de lei. Programul se adresează studenților înscriși la orice facultate din România, indiferent de specializare, atîta timp cît nu sînt în an terminal.

În cadrul acestei campanii, studenții vor propune un plan de colectare a dozelor de aluminiu în facultatea la care sînt înscriși. Acest plan trebuie redactat în cadrul formularului de înscriere. Odată completat formularul de înscriere, acesta trebuie trimis împreună cu o copie scanată a carnetului de student prin e-mail la adesa office@alucro.ro, cu subiectul „Înscriere Bursele Every Can Counts”.

În perioada 19 mai – 4 iunie vor fi evaluate proiectele, urmînd ca pe 5 iunie să fie anunțați cei opt cîștigători. Între 1 octombrie – 31 decembrie vor fi puse în practică ideile cîștigătorilor.

Every Can Counts România va pune la dispoziția celor opt cîștigători resursele logistice necesare implementării proiectului, precum oferirea cutiilor de colectare, realizarea de afișe, asigurarea contactului cu un colector autorizat etc. „Din experiența edițiilor anterioare putem spune că numărul aplicanților a crescut. Anul trecut am avut opt înscriși în competiție. Criteriile de selecție au fost un pic restrictive întrucît media minimă pentru a fi eligibil trebuia să fie 8. Anul acesta am eliminat acest criteriu și sperăm să avem un număr mai mare de aplicanți”, a declarat Adina Magsi, Director General Asociația Alucro – Every Can Counts. Conform organizatorilor, anul trecut condițiile de înscriere au fost mai restrictive. Studenților li se cerea să redacteze un eseu legat de protecția mediului și să realizeze un filmuleț care să cuprindă cîteva elemente biografice.

Asociația Non Profit Alucro este singurul ONG din țară ce se ocupă exclusiv de proiecte de reciclare a dozelor de aluminiu și este deținătorul licenței Every Can Counts în Romania. Programul burselor a fost lansat în anul 2016 avînd drept scop implicarea tinerilor în diferite activități ce au ca tema protecția mediului.

Sursă foto: everycancounts.eu