Miercuri, 22 noiembrie, începînd cu ora 14.00, în Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), istoricul Adrian Cioroianu va susține conferința „În războiul ideilor, cu toții vom cădea prizonieri. Lumea de azi, între spectrul unui nou conflict mondial și dificultatea echidistanței”. Evenimentul este organizat în cadrul seriei „Conferințele Grigore T. Popa”, organizate periodic de UMF Iași. Subiectul conferinței vine în contextul celor două conflicte armate în desfășurare – cel ruso-ucrainean și cel dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

„Adrian Cioroianu va conferenția la universitatea noastră despre aspecte semnificative ale scenei politice globale actuale, marcată de cele două războaie. Audiența este formată din membrii comunității academice ieșene, dar este deschisă tuturor persoanelor interesate de subiect. Evenimentul va fi transmis live pe canalul de youtube al UMF Iași și pe pagina oficială de Facebook”, a declarat Ivona Burduja, purtătoarea de cuvînt a UMF Iași.

Adrian Cioroianu este profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București. A fost ministru al Afacerilor Externe al României (2007 – 2008), membru al Grupului ALDE din Parlamentul European (2005 – 2007), senator de Timiș şi vicepreședinte al Comisiei de Cultură din Senatul României (2004 – 2008). În perioada 2015 – 2020 a fost ambasador al României la UNESCO. Din 2021 este manager al Bibliotecii Naționale a României.

Sursă foto: www.news.ro