Akademics, eveniment organizat de Asociația Studenților Economiști din România (ASER) cu scopul familiarizării studenților cu mediul de business, are loc anul acesta în perioada 4 – 15 mai 2020. Evenimentul este la a 15-a ediție și este pentru prima oară organizat online.

Cei interesați se pot înscrie pînă marți, 28 aprilie, accesînd acest formular.

Prima etapă va fi pe 4 mai. În cadrul unui atelier de autocunoaștere, participanților li se vor identifica punctele tari și cele slabe de către Florin Glință, psiholog și trainer senior la Sfera Business. Pe 5 mai, Petru Caibulea, trainer și coach freelance, îi va ajuta pe studenți să își stabilească obiectivele și ideea de afacere. Pe 7 mai va avea loc un atelier de generare de idei susțin de Petru Caibulea, în care participanții împărțiți în echipe vor gîndi o idee de bussines. Pe 8 mai va avea loc un atelier de business model canvas, o metodă de planifica o afacere, susținut de Liviu Cadariu și Giorgiana Vlasceanu, program manageri StepFWD. Pe 9 mai, Radu Glonț, consultant negocieri la Leverage, va susține loc un atelier de business pitching, unde echipele își vor prezenta ideile de afaceri, trainerul asumîndu-și rolul de investitor interesat de una dintre aceste idei.

În intervalul 11 – 13 mai, participanții vor lua parte la Open Days, unde vor lua contact cu companiile partenere ale asociației pe Zoom. Ultima etapă a evenimetului va avea loc pe 15 mai, atunci cînd patru specialiști, Viorel Asaftei, managing director Development & Network SE Europe la Renault, Catalin Stancu, managing partner la Sfera Business, Roxana Szekely, Bootcamp Education și Monica Cadogan, CEO la Vivre, vor participa la o serie de întrebări și răspunsuri cu participanții.

„Proiectul a fost organizat de și pentru studenți și dorește să ofere un mediu practic de lucru participanților care iau parte la workshop-uri interactive cu traineri specializați, sesiuni de networking cu oameni de succes. Este gîndit în așa fel încît să ofere o experiență amplă de învățare care să fie valoroasă pentru fiecare participant pasionat de construirea propriului business”, a declarat Eduard Golduț, project manager ASER.

ASER este o asociație cu o istorie de peste 200 de proiecte organizate de o echipă de 21 de persoane, cu ajutorul tuturor partenerilor, specialiști în domeniul afacerilor și alumni.

Sursă foto: Akademics ASER