Asociația Calemis și Asociația Tech Lounge organizează în perioada 9 – 10 martie 2019, prin programul de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice Innovation Labs, proiectul Hackathon Iași, în cadrul căruia tinerii pasionați de tehnologie propun idei antreprenoriale și sînt mentorați de către experți. Proiectul va avea loc la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, data limită de înscriere fiind joi, 7 martie 2019, la următorul link.

„Proiectul se va desfășura pe o perioadă de șase ani, în cinci orașe. Începem cu «Innovation Labs Hackathon», unde tinerii își vor prezenta ideile, se vor forma echipe, după va urma partea de vot a publicului. Primele 15 echipe care au cele mai multe voturi vor rămîne în program pentru 24 de ore de muncă la proiectul propus de echipă, alături de mentori”, a declarat Ira Melnic, specialist PR în cadrul programului.

Organizatorii proiectului au specificat că cele opt echipe cîștigătoare vor fi anunțate duminică și vor beneficia de trei luni de formare.

Sub marca „Innovation Labs” au mai fost organizate patru ediții: „IdeaJAM”, unde s-a urmărit încurajarea tinerilor în expunerea ideilor, „LanParty”, unde tinerii au fost încurajați să iasă din rutină și să se distreze, „Pitch for Each”, un eveniment de tip training pentru ca publicul să învețe să își prezinte ideea într-un timp scurt și „Alumni Meeting”, o activitate internă pentru ca organizatorii să țină legătura cu absolvenții.

Sursă foto: biancaionel.com