Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) organizează duminică, 4 martie 2018, prima sesiune a simulării examenului de admitere. Aceasta va avea loc la toate cele opt specializări din cadrul universității: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare. Pentru a putea participa la simulare, canditații trebuie să plătească o taxa în valoare de 40 de lei, să completeze formularul de înscriere și să atașeze chitanța scanată pînă la data de 23 februarie. Taxa se poate plăti doar prin transfer bancar în contul specificat aici. Elevii nu vor putea susține examene la mai multe specializări deoarece acestea au loc în aceeași zi și la aceeași oră.

Accesul în sala de examen se va putea face numai cu buletinul, alături de chitanța originală primită în urma achitării sumei, ștampilată și semnată de către casier. Baremele și subiectele vor fi afișate pe site-ul Universității în urma susținerii examenului ce va avea o durată de trei ore.

„Sînt organizate două sesiuni de simulare deoarece într-o primă sesiune viitorii candidați își fac o primă evaluare a cunoștințelor, văd pe ce aspecte trebuie să pună un mai mare accent în pregătire, urmînd ca în cea de-a doua sesiune să își verifice încă o dată cunoștințele. Un alt motiv pentru care sînt organizate două sesiuni de simulare este legat de faptul că mulți dintre candidați locuiesc și învață în alte orașe din țară, aceștia solicitînd o alternativă pentru data de simulare”, a declarat Ivona Burduja, purtător de cuvînt UMF.

Cea de-a doua simulare de admitere va avea loc pe data de 12 mai, iar candidații vor urma aceiași pași, procedura de înscriere fiind identică cu cea de la prima simulare.

Simulările se afla la cea de-a VIII-a ediție. Anul trecut la cele două simulări s-au înscris peste 1.700 de candidați. Cei care doresc să afle mai multe informații legate de simularea concursului de admitere o pot face prin e-mail la adresa simulare-admitere@ssmi.ro.

Sursă foto: wyomingbusinessreport.com