Cea de-a doua simulare a concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) a avut loc duminică, 19 mai 2019. S-au înscris 1850 de elevi, dintre care 1.440 au optat pentru Facultatea de Medicină, 200 pentru Facultatea de Medicină Dentară, 70 pentru Facultatea de Farmacie și 140 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Subiectele grilă au fost elaborate de cadrele didactice ale UMF, elevii avînd dispoziție trei ore să le rezolve. Examenul a avut întrebări de biologie, fizică, chimie sau matematică. „Simulărea examenului de admitere are ca scop venirea în ajutorul elevilor, pregătindu-i pentru susținerea concursului din luna iulie. Elevii s-au înscris pentru a se familiariza cu atmosfera acestui examen important și pentru a-și evalua cunoștințele dobîndite pînă în prezent”, au declarat reprezentanții UMF.

Concursul a fost organizat de peste 150 de voluntari de la Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi, Societatea Studenților Farmaciști, Asociația Studenților Bioingineri și Societatea Studențească de Chirurgie din România – filiala Iași și conducerea UMF. Specializările la care elevii au putut da simularea au fost: Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie medicală, Asistență medicală generală, Nutriție și dietetică, Balneo-fiziokineto terapie și recuperare și Tehnică dentară.

La prima ediție a concursului de admitere, care a avut loc pe 3 martie 2019, s-au înscris 1.350 de elevi, dintre care au promovat 937. Taxa de participare a fost 40 de lei pentru fiecare ediție.

Sursă foto: rnews.ro