În perioada 9 – 10 noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților din Iași (CCS) găzduiește în Sala Gaudeamus Festivalul Național de Scurt Metraj FILMSTUD, eveniment adresat publicului larg. FILMSTUD începe sîmbătă, 9 noiembrie, ora 19.00, cînd va avea loc festivitatea de deschidere, în cadrul căreia vor fi prezentate 20 de filme înscrise în concurs, urmînd jurizarea și premierea filmelor cîștigătoare. Duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, vor fi proiectate filme din edițiile anterioare ale festivalului.

Programul FILMSTUD cuprinde două secțiuni, o competiție pentru studenți și una pentru elevi, în cadrul cărora au fost acceptate materiale între 5 și 15 minute, realizate după data de 1 ianuarie 2018.

Juriul este alcătuit din persoane specializate în cinematografie și arte vizuale, precum lect. univ. dr. Lavinia German de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, membru fondator al Centrului de Fotografie.

„Festivalul urmărește ideea de a promova tinerii pasionați de filmele de scurtmetraj, cît și aceea de a face cunoscut talentul tinerilor profesioniști, întrucît în competiție vor fi proiectate și filme de examen din partea celor de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică «Ion Luca Caragiale» din București (UNATC)”,

a declarat Daniel Moisii, reprezentat CCS și organizator al festivalului.

Festivalul Național de Film de Scurtmetraj FILMSTUD, eveniment organizat de Clubul de Arte Vizuale „ConceptART” al CCS, a ajuns anul acesta la ediția a IX-a. În cadrul ediției din 2018 au fost acordate cîte trei premii pentru fiecare dintre cele patru secțiuni (liceu, animație, documentar, scurtmetraj), și premiul juriului.

Sursă foto: Pagina de Facebook FILMSTUD