Studenții ieșeni își pot nominaliza cadrele didactice la Gala Profesorului Bologna pînă pe 25 martie 2018, eveniment în cadrul căruia cei mai apreciați profesori vor fi premiați pentru modul cum își desfășoară activitatea didactică. Orice student își poate înscrie profesorul preferat, completînd un formular, unde trebuie să menționeze universitatea la care predă și criteriile care îl diferențiază de alți profesori. Evenimentul este organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Evaluarea profesorilor presupune trei etape: participarea studenților evaluatori la cursurile sau seminariile profesorilor, discuții cu studenții profesorului nominalizat, iar ultima etapă o constituie un interviu cu profesorul nominalizat. Premiile vor fi decernate în cadrul „Galei Profesorului Bologna”, ce va avea loc pe 18 mai la Timișoara.

Scopul acestui eveniment este îmbunătățirea sistemului de învățămînt superior din România și promovarea profesorilor care reprezintă adevărate modele pentru studenții lor.

„Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care, în general, este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de «Profesor Bologna» este cu atît mai semnificativ cu cît acesta vine exclusiv din partea studenților, cei care sînt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor”, a declarat Izabela Munteanu, vice-președinte educațional ANOSR.

Pînă în acest moment Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași are 51 de nominalizări, urmată de Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) cu 43 de nominalizări.

Evenimentul este la a XI-a ediție.

Sursă foto: Profi Tari Facebook