A doua ediție a Galei Studentului Ieșean are loc marți, 5 noiembrie 2019, începînd cu ora 19.00, în Sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților din Iași (CCS). La evenimentul organizat de CCS Iași în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cele cinci universităţi de stat sînt așteptați studenții din Iași.

În cadrul galei vor fi premiaţi studenţii cu rezultate remarcabile la facultate, membrii care excelează la cluburile artistice de la CCS, organizaţiile studenţești care au obţinut finanţare pentru proiectele pe care le-au derulat în ultimii trei ani și tinerii care au evoluat pe scenă în cadrul celei de-a șasea ediţii a Festivalului Artei și Creaţiei Studenţești „Gaudeamus”. Secțiunile vor fi despărțite de cîte un moment artistic realizat de trupele de la CCS.

Criteriile de selecţie pentru fiecare categorie sînt următoarele: la prima categorie, fiecare universitate de stat propune trei studenți care s-au remarcat prin rezultate foarte bune și s-au implicat în diverse activități extracurriculare. La a doua categorie, fiecare referent de specialitate nominalizează între unu și trei studenți care au excelat în domeniul artistic în anul universitar 2018 – 2019. Pentru cea de-a treia categorie, asociațiile studențești trimit proiectele și dovada că au primit finanțare, iar la ultima categorie vor fi decernate premiile Festivalului Artei și Creaţiei Studenţești „Gaudeamus”, care a avut loc în luna martie – aprilie.

„Această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică a persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte. Cred că această gală îi va determina pe studenţi să ofere ce e mai bun pe viitor”,

a declarat Diana Mihai, referent cultural al CCS.

Gala Studentului Ieșean a debutat anul trecut, cînd au fost recunoscute meritele a 25 de studenţi și a 23 de asociaţii.

Sursă foto: infoiasionline.ro