Studenții de universitățile ieșene participă vineri, 24 mai 2019, la Ziua Absolventului, eveniment ce va fi marcat print-un marș.

Absolvenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se vor întîlni la ora 15.45 în fața corpurilor A și B ale instituției. Cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” se vor grupa în fața Casei de Cultură a Studenților, iar la ora 16.30 va avea loc întîlnirea cu absolvenții de la UAIC, cei de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și de la Universitatea „Petre Andrei”. Aceștia vor straversa strada Gavriil Musicescu și Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt pînă în fața Palatului Culturii. Acolo se vor întîlni cu studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, traseul lor fiind Bulevardul Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Hotel Europa – Anastasie Panu – Casa Patrată.

„Ziua Absolventului este un eveniment de tradiție, inițiat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care acum a devenit o sărbătoare a întregii comunități universitare ieșene. Similar ultimelor ediții, și cea de anul acesta conține marșul absolvenților, ceremonia și concertul din piața Palatului Culturii. Este un moment de bucurie în comunitatea noastră academică, un moment care marchează finalul unei etape dar și începutul uneia noi, în care sperăm ca absolvenții să rămînă alături de UAIC”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public al UAIC.

În fața Palatului Culturii va avea loc ceremonia absolvenților, unde fiecare dintre rectorii universităților ieșene va ține un discurs. De asemenea, vor vorbi atît reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, cît şi cei ai Primăriei Municipiului Iaşi. Evenimentul va fi încheiat prin concertul „100+1 pentru România”, ce îi va avea ca invitați pe Dan Bittman, Cristi Minculescu, Ştefan Boldijar, Adrian Despot, Călin Goia, Mircea Baniciu, Flavius Buzilă, Paul Ciuci şi orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band.

Evenimentul este organizat de universitățile ieșene în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Ziua Absolventului a fost organizată pentru prima dată în anul 2007, aflîndu-se acum la cea de-a 13-a ediție. Din anul 2013, evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internaţional al Educației.

Sursă foto: uaic.ro