Luni, 3 decembrie a.c., CSMS Iasi va face deplasarea la Galati, pentru disputa cu Otelul, in prima etapa a returului. Tehnicianul formatiei iesene, Liviu Ciobotariu, a prefatat partida de la Galati impreuna cu fotbalistii Ciprian Milea si Bogdan Straton, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la stadionul „Emil Alexandrescu”.
Liviu Ciobotariu a declarat ca a reusit in ultimele zile sa le ridice moralul elevilor sai, dupa infringerea suferita in etapa trecuta, 3-0, la Vaslui. Antrenorul are in continuare probleme la nivelul lotului, dar este increzator ca echipa sa se va putea bate de la egal la egal cu campioana Romaniei din 2011. „Am incercat in aceasta saptamina sa ridic moralul jucatorilor dupa rezultatul de la Vaslui, un rezultat care, din punctul meu de vedere este putin cam dur. Trebuie sa ridicam capul din pamint, nu trebuie sa stam cu el plecat! Invatam din greselile pe care le-am facut! Ivan Petrovic nu poate sa evolueze, Souleymane Keita la fel. S-a mai adaugat, din pacate, si Alexandru Ciucur, care trebuie sa faca o pauza de 7 zile. Sint sanse mari sa reintre Adrian Avramia si Iulian Vladu. Sint optimist pentru jocul de la Galati, desi adversarul este puternic, a cucerit recent titlul de campioana. Daca vom reusi sa repetam jocurile bune din ultima perioada, putem sa ne batem de la egal la egal cu orice echipa. Din punctul meu de vedere, in tur a fost un rezultat nedrept. Speram sa nu avem probleme cu arbitrajul.” a declarat Liviu Ciobotariu.

Otelul in semifinale, cu Petrolul Ploiesti

Miercuri, 28 noiembrie a.c., Otelul Galati s-a impus cu scorul de 2-0 in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt si s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei, unde va intilni formatia Petrolul Ploiesti. Antrenorul gruparii din Copou crede ca Otelul Galati va trata cu seriozitate meciul cu echipa sa si nu se va concentra pe Cupa Romaniei, deoarece situatia din clasament nu le-o permite. „Sigur vor trata jocul cu cea mai mare seriozitate, pentru ca situatia din clasament nu este foarte roz, ca si a noastra de altfel. Pentru noi poate fi un joc de 6 puncte. Si pentru ei la fel. Ne dorim foarte mult sa facem un rezultat pozitiv.” a spus tehnicianul.

Primele 3 etape din retur se vor disputa in 2012

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a programat primele trei etape din returul campionatului 2012-2013 in luna decembrie a anului 2012. Liviu Ciobotariu spune ca formatia CSMS Iasi va incerca sa profite de acest lucru. „Daca s-a decis sa se joace acum, jucam acum. Pina la iarna se pot schimba foarte multe. Antrenori, jucatori, foarte multe… Trebuie sa traim momentul acum! Programul este facut, dar nu stim daca se mai joaca. Primul joc este cel mai important pentru noi, dupa care, vedem.” a adaugat antrenorul formatiei CSMS Iasi.

Petar Jovanovic si-a reziliat contractual

Bosniacul Petar Jovanovic si-a reziliat contractul pe cale amiabila cu formatia ieseana, dupa ce a fost exclus din lot pe termen nelimitat pentru un gest nesportiv. La meciul cu FC Vaslui, in momentul schimbarii sale, a lovit cu piciorul geanta medicului echipei. „Pentru mine este un capitol inchis si vreau sa lamuresc aceasta problema. Pe Petar Iovanovic eu l-am exclus din lot, nu pentru evolutiile din teren, ci pentru act de indisciplina si jignire fata de staful tehnic si jucatori. Nu poti sa ai un asemenea comportament, indiferent cum te numesti. Eu il apreciam foarte mult pentru ca era un jucator profesionist, care dadea 100%, insa nu tolerez niciodata asemenea gesturi. Este inadmisibil sa iesi de pe teren, sa dai cu piciorul in geanta si sa lovesti. Era sa-l loveasca pe doctor. Nu se face asa ceva! I-am explicat ca nu sint de acord cu acest comportament. Eu l-am suspendat pe termen nelimitat. Cei din conducere au luat decizia de a-i rezilia contractul. Avem solutii pentru inlocuirea lui. Si chiar daca nu aveam solutii, nu acceptam asemenea gesturi, indiferent cum se numeste. Nu este normal! A fost o schimbare tactica. Eram condusi cu 1-0, am bagat un atacant, am tras mijlocasul in banda dreapta, tocmai in ideea de a ataca. Imi pare rau de el pentru ca era un jucator bun, avea un caracter bun, pina la gestul pe care l-a facut.” a concis antrenorul gruparii din Copou.

Un galatean in primul „11” al iesenilor

Mijlocasul formatiei CSMS Iasi, Ciprian Milea, este originar din Galati, iar luni va juca impotriva formatiei care l-a format. Acesta isi doreste sa obtina toate cele 3 puncte in disputa de pe malul Dunarii pentru ca echipa sa urce in clasament, iar pe plan personal vrea sa demonstreze ca s-a renuntat usor la el. „Va fi un meci foarte greu, pe care trebuie sa-l tratam cu seriozitate maxima. Otelul nu a avut un parcurs foarte bun in acest tur de campionat si cred ca putem sa speculam aceasta situatie. Speram la o victorie la Galati pentru ca vrem sa avem si noi o iarna cit mai linistita. Sint din Galati, dar pentru mine este un joc de campionat normal, pe care impreuna cu echipa vrem sa-l cistigam. Nu neg faptul ca Otelul m-a ajutat atunci cind mi-a fost greu, dar sint jucator profesionist si o sa dau totul pentru echipa la care sint, CSMS Iasi. Speram ca impreuna cu echipa si cu antrenorii sa luam cele 3 puncte de care avem nevoie si sa ne bucuram dupa meci.” a declarat Ciprian Milea.

Bogdan Straton: „Va fi foarte greu!”

Mijlocasul iesenilor, Bogdan Straton, este in asentiment cu antrenorul si colegul sau. Considera ca va fi un meci dificil, dar pe care echipa sa il poate cistiga. „Urmeaza un meci greu. Otelul Galati este o echipa buna, care a facut doua jocuri foarte bune in ultimele partide disputate, atit cu Vasluiul cit si cu Ceahlaul. Chiar si cu Dinamo. Va fi foarte greu! Noi speram insa sa jucam bine, sa nu le dam spatii si, pe contraatac, sa inscriem unul sau doua goluri.” a spus Bogdan Straton.

„U” Cluj, Ceahlaul, Bistrita, si Severinul – contracandidate la evitarea retrogradarii

Liviu Ciobotariu este in continuare increzator in sansele echipei de a se salva de la retrogradare. Acesta este de parere ca „U” Cluj, Ceahlaul Piatra Neamt, Gloria Bistrita si FC Severin sint echipele cu care se va lupta pentru raminerea in Liga I. Eu ramin in continuare la parerea ca „U” Cluj, Bistrita, Severinul, chiar si Ceahlaul pot fi depasite. Asta numai de noi si de evolutiile noastre depinde. Din punctul meu de vedere, astea sint echipele cu care ne luptam pentru evitarea retrogradarii. Gaz Metan Medias are o echipa foarte buna. La fel si Otelul Galati. Se pot ivi si surprize, chiar Concordia Chiajna poate veni in lupta”, a incheiat Liviu Ciobotariu.

O victorie in fata Otelului Galati, coroborat cu o infringere a Univesitatii Clujul in fata formatiei Pandurii Targu-Jiu, ar duce CSMS Iasi pe prima pozitie neretrogradabila.