O nouă proiecție va avea loc miercuri, 15 martie, la Centrul Cultural German din Iași, în cadrul Serilor Filmului German, manifestare ce își propune să aducă publicului cele mai bune pelicule realizate în ultimii ani. Începînd cu ora 18.00, în sala „Bertolt Brecht” va rula comedia „Fack Ju Göthe!”, în regia lui Bora Dagtekin (2013). Filmul va fi subtitrat în limba engleză, iar intrarea va fi liberă.

Filmul spune povestea lui Zeki Müller (Elyas M’Barek), care este eliberat din pușcărie pentru comportament exemplar și, odată ajuns în libertate, se duce direct în locul în care a ascuns banii rezultați în urma unui jaf la o banca din Germania. Dar, între timp, în locul respectiv s-a construit un liceu, iar acum Zeki este nevoit sa se angajeze în liceul respectiv pentru a putea recupera banii. Aici are de-a face cu o stagiară naivă și cu elevi-problemă și, fără să vrea, tînărul începe o carieră în învăţămînt.

„Serile de film sunt nu doar un bun prilej de a decoperi cultura germană, ci și un exercițiu foarte util de audiere a unui mesaj în limba germană. Este cunoscut faptul că cei interesați de studierea acestei limbi străine nu au atît de multe ocazii în care să își exerseze sau dezvolte competențele de ascultare și receptare a unui mesaj oral. De aceea, serile de film ar putea fi văzute ca o oportunitate pentru cei care studiază limba germana sau ar fi interesați să o studieze”, a precizat Mădălina Spinaru, referent programe culturale la Centrul Cultural German.

Proiectul „Serile Filmului German” este susținut de Institutul „Goethe” din Atena, care pune la dispoziția publicului filmele din arhiva proprie, ocupîndu-se de obținerea drepturilor de difuzare în rețeaua de institute și de centre culturale din lume.
Următorul film din cadrul Serilor de Film German va fi „The Cut”, în regia lui Fatih Akin (2013) și va fi proiectat pe data de 29 martie, începînd cu ora 18.00. Ultimul film proiectat în cadrul acestui program al Centrului Cultural German din Iași a fost „Decizii grele”, în regia lui Marcus H. Rosenmüller.

Sursă foto: www.cdn3.thr.com