În perioada 7-8 aprilie 2017, Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași (UNAGE) organizează „Zilele porților deschise”, eveniment dedicat liceenilor, cu scopul de a-i informa cu privire la opțiunile academice pe care le au la dispoziție și de a-i familiariza cu universitatea și cu viața de student.
Astfel, în cele două zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, elevii claselor IX – XII vor cunoaște specializările și oportunitățile pe care le au studenții facultății.

„Vor fi două zile în care liceenii vor putea vizita ateleriele, laboratoarele, galeria APARTE a facultății și spațiile de învățămînt. Ba mai mult, aceștia vor putea interacționa cu cadrele didactice și cu studenții și vor primi informații legate de oferta educațională”, a declarat prof. univ. dr. Maria Urmă, decan al Facultății de Arte Vizuale și Design.

La Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași doar Facultatea de Arte Vizuale și Design organizează un astfel de eveniment, care de desfășoara anual, în această perioadă. Celelalte facultăți ale UNAGE au diverse proiecte ce presupun deplasarea la colegiile de profil din Moldova, pentru a le prezenta tinerilor oferta educațională.