(ORASUL, 11.00) SPORT – CAMPIONAT – SAH / Sahisti din 37 de tari participa la  Campionatul Mondial de Sah Scolar desfasurat la Iasi.
 (CUZANET,
Iasi, 26 aprilie) In perioada 28 aprilie – 6 mai se va desfasura la Iasi Campionatul Mondial de Sah Scolar 2012. Evenimentul va reuni aproximativ 550 de elevi de pe patru continente, din 37 de tari printre care se numara: Norvegia, Rusia, Marea Britanie, Africa, Mongolia. 100 dintre tinerii sahisti prezenti la campionat sunt ieseni. Competitia se va desfasura la Sala Sporturilor din Iasi. Concurentii de aceeasi varsta se vor lupta pentru a castiga o tableta electronica de ultima generatie. Debutul evenimentului va avea loc pe 28 aprilie, la ora 15.30 si se desfasoara pe sase categorii de varsta: pana in sapte ani, 11 ani, 13 ani, 15 si 16 ani. Alaturi de concurenti si antrenorii acestora, la manifestare vor participa si primarul Gheorghe Nichita, reprezentanti din partea organizatorilo, parintii si un invitat special din partea romana, maestra international a sahului, Elisabeta Polihroniade.
 Campionatul Mondial de Sah este organizat de Primaria Municipiului Iasi in colaborare cu Federatia Romana de Sah, Federatia Mondiala de Sah, Federatia Internationala de Sah Scolar, Asociatia Judeteana de Sah Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Directia Judeteana de Sport si Tineret Iasi.
La eveniment vor fi prezenti in jur de 1000 de vizitatori pe parcursul intregului campionat. Organizatorii afirma faptul ca acest eveniment a presupus un buget de  patru miliarde de lei vechi, bani cu ajutorul carora s-au cumparat 300 de table noi de sah, 300 de seturi cu piese noi de sah, 300 de ceasuri de sah si 300 de mese. Si premii pentru concurenti. Campionatul Mondial de Sah se afla la cea de-a VIII-a editie. /  Razvan – Daniel Paduraru