CSMS Iasi va juca simbata, 17 noiembrie a.c., un derbi de traditie al Moldovei cu echipa Ceahlaul Piatra-Neamt, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi. La conferinta de presa care a prefatat partida din etapa a XVI-a a participat antrenorul iesenilor, Liviu Ciobotariu. Tehniceanul a vorbit despre importanta unei victorii cu Ceahlaul, dar si despre problemele din lot, avind nu mai putin de trei jucatori indisponibili.

„Urmeaza un joc cu o formatie omogena, cu jucatori care joaca de ceva timp impreuna. Intilnim un adversar puternic, o echipa care joaca foarte bine de deplasare. Sint intr-o oarecare ascensiune de forma, in ultimele doua meciuri au marcat sapte goluri, dintre care trei la Vaslui. Noi venim dupa doua rezultate pozitive. Jucatorii sint motivati pentru acest joc. Sint convins ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a reusi sa legam trei meciuri consecutive cu victorii. O victorie simbata ne-ar apropia si mai mult de formatiile cu care ne luptam pentru evitarea retrogradarii. Sper si am convingerea ca ne vom mobiliza exact cum am facut-o si in jocurile precedente. Foarte important pentru noi este sa nu primim gol. Ideal ar fi sa inscriem primii. Din pacate nu avem lotul complet pentru acest joc. Avem doi jucatori suspendati, Vladu si Petrovic, iar Avramia s-a accidentat la echipa nationala. Sper sa nu fie o accidentare grava. Doctorul nostru a vorbit cu cel de la echipa nationala si mi-a zis sa stau linistit ca nu e ceva foarte grav. S-ar putea sa fie recuperat. El spunea ceva de genunchiul la care a avut probleme, insa il asteptam sa soseasca”, a declarat antrenorul formatiei CSMS Iasi, Liviu Ciobotariu.

Trei jucatori la nationala „U 21”

Alexandru Cretu, Adrian Avramia si Andrei Herghelegiu au fost convocati la echipa nationala de tineret a Romaniei pentru un joc amical in compania echipei similare a Ciprului, disputat marti, 13 noiembrie a.c. la Nicosia si incheiat la egalitate, 1-1. „Este o mindrie si pentru echipa si pentru ei. Este meritul lor ca au ajuns acolo. Aceste convocari au venit ca urmare a evolutiilor bune ale lor din ultimele partide. Sint jucatori tineri, nu cred ca se pune problema de oboseala, mai ales ca au jucat doar 45 de minute. Au ajuns ieri seara in tara, au dormit la Mogosoaia, iar azi dimineata au plecat spre Iasi”, a adaugat tehnicianul.

CSMS Iasi, de acord cu restructurarea Ligii I

Toate cele noua cluburi reprezentate in Comitet Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) de miercuri, 14 noiembrie a.c., inclusiv CSMS Iasi, au fost de acord cu propunerea de restructurare a Ligii I incepind cu sezonul 2014/2015, de trecere la sistem play-off/play-out cu 14 echipe. Liviu Ciobotariu se gindeste doar la cele trei puncte puse in joc in meciul cu Ceahlaul Piatra-Neamt si nu vrea sa comenteze decizia clubului de a accepta propunerea LPF. „Nu stiu ce s-a votat. Eu stiu ca simbata am un joc extrem de important si de greu. Intrebati-i pe cei care au votat. Eu cred ca cele 3 puncte din partida de simbata sint cele mai importante si numai la asta ma gindesc. Nu ma gindesc la cite echipe vor fi. Ma gindesc ca, daca am reusi sa cistigam aceasta partida, am fi pe un drum foarte bun si ne-am apropia de celelalte echipe din fata noastra”, a concis Liviu Ciobotariu.

„Publicul este al doisprezecelea jucator”

Prin ultimele doua victorii, formatia din Dealul Copoului spera sa-i readuca la stadion pe suporteri, pentru ca doar cu suportul acestora pot continua seria de rezultate pozitive. „Avem nevoie mare de sustinerea publicului. Pentru noi este al doisprezecelea jucator. In jocurile pe care le-am disputat acasa si le-am cistigat am avut suportul lor. Si la ultimul joc, cu Clujul, ne-au incurajat si le multumim. Numai rezultatele pot aduce suporterii la stadion. Bineinteles, si evolutiile bune, dar deocamdata primordiale sint rezultatele”, a mai declarat antrenorul.