Miercuri, 26 martie, de la ora 17.00, la Librăria „Orest Tafrali” a Universității„Alexandru Ioan Cuza” din Iași, peste 20 de studenți au acultat povești ale femeilor de succes.

În deschiderea evenimentului intitulat „Biblioteca Vie”, invitatele au intrat în rolul unor „cărți în viață” și „s-au deschis” prezentîndu-se în cîteva cuvinte. Cristina Paula Nucuță, Șef Serviciu de Informatizare, la Primăria Municipiului Iași, a vorbit despre experiența pe care a acumulat-o nu numai în domeniul IT, ci și în alte domenii în care o instituție ca cea în care lucrează, este implicată. Diana Buiceac, Area Sales Manager la Avon Iași, a atras atenția asupra faptului că Avon nu reprezintă doar o firmă de cosmetice, ci și un loc potrivit pentru dezvoltarea personală și o instituție care se implică în probleme legate de sănătatea femeilor.

„Am făcut liceu militar și după am zis : schimbăm foaia, facem altceva. Industria automobilă pentru mine a fost ca un drog frumos. E un domeniu în care am intrat și din care îmi va fi foarte greu să ies dacă voi vrea vreodată acest lucru. Zic «foarte greu» pentru că am pus multă pasiune în ceea ce am făcut și odată ce combini teoreticul pe care l-ai învățat cu practicul care îți place, e cea mai frumoasa experiență pe care o poate avea cineva”, a completat Elena Manolache – Marketing & PR Director, la Toyota Iași.

De la eveniment nu au lipsit nici reprezentante ale unor asociații non-guvernamentale. „Îmi plac cărțile, dar nu am fost niciodata una, pînă acum. Meseria de Fundraiser nu e una des întîlnită în România, și cu atît mai puțin în Iași. Îți trebuie mult curaj, pasiune, răbdare, dar și satisfacțiile sînt pe măsură”, a declarat Georgiana Vieru – Coordonator Departament PR&Fundraising, Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Marinela Marcu – Membru fondator al Asociației pentru Dezvoltare Continuă AD Plus Iași, le-a promis celor prezenți că îi va învăța cum să-și înființeze propriile organizații prin care să poată interveni în mod pozitiv în lumea în care trăiesc.

Invitatele au discutat cu fiecare student cîte 30 de minute. Pentru a participa la acest eveniment, iar doritorii au completat, în prealabil, un formular în care li se cerea, pe lîngă datele personale, să argumenteze alegerea persoanei cu care au dorit o întîlnire. „Scopul acestui eveniment este ca studenții să intre în contact cu personalități din diferite domenii pentru a învăța din experiența lor” a explicat organizatoarea Alma Andrei.

Evenimentul se află la cea de a unsprezecea ediție și este organizat de Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament.

Sursa foto: Education Guide Online